vrijdag 22 september, 2017

Welkom

Welkom bij de Scientology kerk van Amsterdam. Neem een kijkje op de website, of kom eens langs voor een kop koffie of een persoonlijkheidstest.

HomeContact /  Persberichten
RSS:
Persberichten

Contactpersoon pers:
Merel Remmerswaal
020-6226215
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  "Geef het goede voorbeeld" PDF Afdrukken E-mailadres

Dat is een van de 21 op gezond verstand gebaseerde leefregels uit de boekjes die de stichting De weg naar geluk de afgelopen maanden in Amsterdam heeft uitgedeeld. Komend weekend zullen zij de 40.000 grens bereiken en daarmee Amsterdam Oost afronden. Eerder dit jaar was Amsterdam Centrum al klaar.

De stichting is deze actie begonnen om iets te doen aan asociaal en crimineel gedrag in Amsterdam. "Het lijkt er soms op dat mensen zich niet meer bewust zijn van 'normale' omgangsvormen. In vele landen heeft het uitdelen van de boekjes geresulteerd in minder criminaliteit en een prettigere buurt. Dat willen we hier ook!", zei de woordvoerder.

9781599700557-l-ron-hubbard-de-weg-naar-een-gelukkig-leven-178Het boekje waar hij het over heeft is geschreven door filosoof L. Ron Hubbard en bevat 21 op gezond verstand gebaseerde leefregels met uitleg. Voorbeelden zijn 'behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden' en 'wees eerlijk'.
Stichting de weg naar geluk is een dochterorganisatie van de internationale 'The Way to Happiness Foundation'. Voor meer informatie over de stichting of een gratis exemplaar van het boekje kunt u kijken op www.dewegnaargeluk.nl.

 
Scientology volledig erkend als religie en voor algemeen nut PDF Afdrukken E-mailadres

Scientology KruisHet Gerechtshof Amsterdam heeft vandaag uitspraak gedaan dat "... de Scientology Kerk Amsterdam aangemerkt moet worden als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), omdat het een instelling is die uitsluitend activiteiten verricht van kerkelijke of levensbeschouwelijke aard" (met terugwerkende kracht vanaf januari 2008).

Vorig jaar had de rechtbank in Haarlem al bevestigd dat de diensten van Scientology religieus van aard zijn. Vandaag besloten de rechters dat de doeleinden van de diensten van Scientology niet verschillen met de religieuze activiteiten van andere kerkelijke instellingen en daarvoor moet zij gelijk gehandeld worden.

"Wij zijn zeer verheugd met deze uitspraak die volledig bevestigd wat wij sinds het begin hebben gesteld. We zien het tevens als een erkenning van onze maatschappelijke activiteiten ter verbetering van de samenleving. We zullen onze aandacht nu nog meer kunnen richten op de aanpak van het drugsprobleem, het verval van normen en waarden en het opkomen voor slachtoffers wiens mensenrechten geschonden zijn", aldus een woordvoerster van de Scientology Kerk Amsterdam.

De kerk is gebaseerd op de werken van filosoof L. Ron Hubbard en is actief in Nederland de jaren zeventig. Wereldwijd zijn er meer dan 11.000 kerken, missies en groepen in 184 landen.

 
Religies komen samen PDF Afdrukken E-mailadres

Op dinsdagavond 20 augustus kwamen verschillende religies samen in het kader van 'World Humanitarian Day & International Friendship Day', uitgeroepen door de Verenigde Naties. Religies zoals Sikhs, Ahmadiyya Moslim Djamaat Nederland, Verenigingskerk Nederland en de Scientology Kerk kwamen bij elkaar in de kapel van de laatstgenoemde in Amsterdam.

Veel maatschappelijk werk wordt gedaan door organisaties en mensen met een religieuze achtergrond. Interreligieuze vriendschappelijke contacten leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Deze avond spraken vertegenwoordigers van verschillende religies over wat hun religie doet om hun medemens te helpen. De vraag was dan ook: 'Is het de rol van religie en levensbeschouwingen om te helpen in de moderne samenleving?'panel interreligieuze discussie

De sprekers waren afkomstig van 4 religies, namelijk Drs. Gursev Singh van de Sikhs, Dhr. Van der Velden van het Ahmadiyya Moslim Jamaat Nederland, Dhr Koetsier van de Universal Peace Federation Nederland, Mw. Leistra van de Scientology Kerk Amsterdam.
Initiatiefnemer en organisator Merel Remmerswaal van de Scientology Kerk Amsterdam was erg enthousiast over de inzet van zoveel kerken om samen te debatteren over hoe religie de moderne samenleving kan bijstaan. "Het was erg mooi om te zien hoe we met zoveel verschillende religies kunnen samenwerken in plaats van elkaar te bevechten."

De sprekers waren het eens over de moeilijkheden en problemen die ze in de samenleving tegenkomen: het misbruik van alcohol en drugs, de criminaliteit, ontwrichtte gezinnen, promiscuïteit en een gebrek aan naastenliefde, veroorzaakt door de hiervoor genoemde, waarvoor te weinig hulp is.

Het gezamenlijke doel van de religies is het helpen van mensen die moeilijkheden ervaren in de moderne samenleving. Echte ondersteuning en begrip voor deze mensen is nodig om hen weer op het rechte spoor te krijgen met een zinvolle levensinvulling.
Verschillende genodigden noemde deze avond 'interessant', 'een positieve avond' en wilden graag een vervolg om de moderne samenleving te helpen, voor wie dat belangrijk vindt.

 
Stichting de weg naar geluk deelt boekjes uit in Amsterdam PDF Afdrukken E-mailadres

Een van de stichtingen die is opgericht door Scientologen is de Stichting de weg naar Geluk. Zij organiseren activiteiten rondom algemene normen en waarden. De grondlegger van de Scientology Kerk, de heer Hubbard, heeft in een op gezond verstand gebaseerd boekje, normen en waarden opgeschreven die eigenlijk voor ieder mens op deze wereld van toepassing zijn, met welke achtergrond dan ook.

Het boekje bevat 21 delen en behandelt concepten zoals "Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden". Het boekje wordt in verschillende gevangenissen gebruikt om criminelen te hervormen, bij Amerikaanse gangs om het geweld te verminderen, maar ook op scholen om bijvoorbeeld pesten aan te pakken.

"Eigenlijk is het heel simpel. Elk van de 21 delen is verfilmd in een korte clip en het maakt duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn als je bijvoorbeeld oneerlijk bent of anderen slecht behandelt. Dat zet mensen aan het denken", aldus de initiatiefnemer in Amsterdam.

Het afgelopen jaar heeft een groep vrijwilligers het centrum van Amsterdam voorzien van een boekje en in de komende maanden wil de groep heel stadsdeel Oost voorzien. Voor meer informatie kunt u kijken op www.normenenwaarden.info.

twth afrika 1

twth afrika 2

Over de hele wereld zijn verschillende mensen actief met het boekje. De Afrikaanse man Theogene wist bijvoorbeeld met een boekje een heel land te bereiken. Na het lezen van "De weg naar een gelukkig leven", besluit hij een jarenlange ruzie met zijn vader bij te leggen. Hij is zo onder de indruk van de effecten van zo'n simpel boekje, dat hij besluit dat iedereen in zijn land de informatie moet krijgen. Vervolgens bereikt hij 2 miljoen mensen door elke week delen van het boekje op de radio te bespreken en zelfs hele theaterstukken op te zetten over elk van de delen. Voor meer informatie over de internationale resultaten van dit programma, kunt u kijken op www.dewegnaareengelukkigleven.nl

 
Scientology opent nieuwe kerken PDF Afdrukken E-mailadres

03-Scientology-Cambridge-Ribbon-Pull-203-Scientology-Portland-Ribbon-Pull-203-Scientology-Pretoria-Ribbon-Pull-2De Scientology Kerk is internationaal gezien bezig met de opening van nieuwe zogenaamde "Ideale Scientology Kerken" in grote steden over de hele wereld. Afgelopen maand is de derde kerk van dit jaar geopend, de Scientology Kerk Portland. Eerder dit jaar waren Praetoria (Afrika) en Cambridge (Canada) al aan de beurt.

Deze kerken zijn ingedeeld geheel volgens de visie van L. Ron Hubbard, de grondlegger van de Scientology religie. Ze verschaffen niet alleen ideale faciliteiten om Scientologen ten dienste te zijn bij hun reis naar meer spiritueel bewustzijn en vrijheid, maar bieden ook een plek aan de omgeving, zodat er samengewerkt kan worden met mensen van verschillende denominaties om een betere maatschappij te krijgen. Hier worden bijvoorbeeld initiatieven op het gebied van mensenrechtenonderwijs of drugsvoorlichting gecoördineerd.

De eerste Scientology Kerk werd in 1954 in Los Angeles opgericht. Sindsdien is de Scientology Kerk gegroeid tot een organisatie met meer dan 11.000 kerken, missies en groepen in 167 landen, waaronder ook Nederland.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5

Kennismaking

Wil je kennis maken met Scientology? Of wil je weten wat Scientology voor je kan betekenen?

Scientology kan je helpen met je zwakke kanten te verbeteren, en je sterke kanten te versterken. Doe online de persoonlijkheidstest en kom voor een vrijblijvend consult.

Persoonlijkheidstest

Klik hier om te beginnen.

Quote

purification-program-hubbard

“Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen, dat zijn de doeleinden van Scientology.”

L. Ron Hubbard

Onze hulp is de jouwe

Copyright © 2017. Scientology Kerk Amsterdam - Jouw Brug naar Totale Vrijheid. Designed by Shape5.com