Home /  Maatschappelijke activiteiten /  NCRM
Nederlands comité voor de rechten van de mens PDF Afdrukken E-mailadres

Bij de rol van onze kerk in de samenleving hoort ook het verdedigen van rechten van anderen. Wij doen dit met de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens als uitgangspunt. In de psychiatrie worden deze internationale afspraken over mensenrechten dagelijks op grove wijze geschonden.

In 1969 heeft de Scientology Kerk samen met Professor Thomas Szasz de Citizens Commission for Human Rights (CCHR) opgericht met het doel om schendingen van mensenrechten door de psychiatrie te onderzoeken en aan de kaak te stellen. In 1986 werd de Nederlandse afdeling van deze internationale waakhond over de geestelijke gezondheidszorg opgericht: het Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM). CCHr heeft inmiddels 250 afdelingen over de hele wereld.

Het NCRM onderzoekt misstanden en schendingen van mensenrechten in de psychiatrie en stelt ze aan de kaak. Het NCRM is een stichting zonder winstoogmerk die het publiek informeert en mensen helpt met het indienen van klachten bij de bevoegde autoriteiten. Het NCRM heeft de status van Algemeen Nut Beoogende Instelling.

Voor meer informatie ga naar: http://www.ncrm.nl.