Home /  Informatie /  Wat is Scientology?
Wat is Scientology? PDF Afdrukken E-mailadres

Dim lights

Het  woord Scientology betekent letterlijk "de studie van de waarheid". Het is afkomstig van het Latijnse woord "scio" dat "weten in het volledigste begrip van het woord" betekent en het Griekse woord "logos" dat "studie van" betekent.

Scientology is de studie en de behandeling van de geest in relatie tot zichzelf, anderen en het gehele leven. Scientology omvat een hoeveelheid kennis die voortkomt uit bepaalde fundamentele waarheden. De belangrijkste hiervan zijn:

• De mens is een onsterfelijk, geestelijk wezen.
  • Zijn ervaringen reiken veel verder dan een enkel leven.
  • Zijn vermogens zijn onbegrensd, zelfs als men zich daar nu niet van bewust is.

Hij is niet alleen in staat gesteld zijn eigen problemen op te lossen, zijn doelen te bereiken en blijvend geluk te ondervinden, maar ook nieuwe en hogere staten van bewustzijn en bekwaamheid te bereiken.

In Scientology wordt niemand geacht om iets ongeïnspecteerd te geloven. Wat waar is voor jou is wat je zelf hebt waargenomen. Een individu ontdekt zelf dat Scientology werkt door zelf de principes ervan toe te passen en de resultaten ervan waar te nemen of te ondergaan.

Met behulp van Scientology bereiken mensen de wereld over het lang nagestreefde doel van ware spirituele verlossing en vrijheid.

Meer info:

Bekijk hier het filmpje "In een Scientology kerk".
Bekijk hier het filmpje over L. Ron Hubbard, de grondlegger van Scientology..