HomeContactPersberichten /  Scientology volledig erkend als religie en voor algemeen nut
Scientology volledig erkend als religie en voor algemeen nut PDF Afdrukken E-mailadres

Scientology KruisHet Gerechtshof Amsterdam heeft vandaag uitspraak gedaan dat "... de Scientology Kerk Amsterdam aangemerkt moet worden als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), omdat het een instelling is die uitsluitend activiteiten verricht van kerkelijke of levensbeschouwelijke aard" (met terugwerkende kracht vanaf januari 2008).

Vorig jaar had de rechtbank in Haarlem al bevestigd dat de diensten van Scientology religieus van aard zijn. Vandaag besloten de rechters dat de doeleinden van de diensten van Scientology niet verschillen met de religieuze activiteiten van andere kerkelijke instellingen en daarvoor moet zij gelijk gehandeld worden.

"Wij zijn zeer verheugd met deze uitspraak die volledig bevestigd wat wij sinds het begin hebben gesteld. We zien het tevens als een erkenning van onze maatschappelijke activiteiten ter verbetering van de samenleving. We zullen onze aandacht nu nog meer kunnen richten op de aanpak van het drugsprobleem, het verval van normen en waarden en het opkomen voor slachtoffers wiens mensenrechten geschonden zijn", aldus een woordvoerster van de Scientology Kerk Amsterdam.

De kerk is gebaseerd op de werken van filosoof L. Ron Hubbard en is actief in Nederland de jaren zeventig. Wereldwijd zijn er meer dan 11.000 kerken, missies en groepen in 184 landen.