HomeContactPersberichten /  Scientology opent nieuwe kerken
Scientology opent nieuwe kerken PDF Afdrukken E-mailadres

03-Scientology-Cambridge-Ribbon-Pull-203-Scientology-Portland-Ribbon-Pull-203-Scientology-Pretoria-Ribbon-Pull-2De Scientology Kerk is internationaal gezien bezig met de opening van nieuwe zogenaamde "Ideale Scientology Kerken" in grote steden over de hele wereld. Afgelopen maand is de derde kerk van dit jaar geopend, de Scientology Kerk Portland. Eerder dit jaar waren Praetoria (Afrika) en Cambridge (Canada) al aan de beurt.

Deze kerken zijn ingedeeld geheel volgens de visie van L. Ron Hubbard, de grondlegger van de Scientology religie. Ze verschaffen niet alleen ideale faciliteiten om Scientologen ten dienste te zijn bij hun reis naar meer spiritueel bewustzijn en vrijheid, maar bieden ook een plek aan de omgeving, zodat er samengewerkt kan worden met mensen van verschillende denominaties om een betere maatschappij te krijgen. Hier worden bijvoorbeeld initiatieven op het gebied van mensenrechtenonderwijs of drugsvoorlichting gecoördineerd.

De eerste Scientology Kerk werd in 1954 in Los Angeles opgericht. Sindsdien is de Scientology Kerk gegroeid tot een organisatie met meer dan 11.000 kerken, missies en groepen in 167 landen, waaronder ook Nederland.