HomeContactPersberichten /  Mensenrechten dialoog
Mensenrechten dialoog PDF Afdrukken E-mailadres

Ter ere van de verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, was er afgelopen maandagavond 10 december in de Scientology Kerk een bijeenkomst over mensenrechten.

Ook in Nederland is er nog een hoop verbetering mogelijk met betrekking tot de mensenrechten. Zo geeft maarliefst 10% van de Nederlanders aan dat ze zelf op enig moment slachtoffer zijn geweest van mensenrechtenschendingen. Jaarlijks krijgen ruim 118.000 Nederlandse kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar te maken met een vorm van kindermishandeling.

Hoog tijd om daar wat aan te doen volgens een aantal vrijwilligers. De oprichter van de Scientology religie, L. Ron Hubbard heeft ooit gezegd: "Maak van mensenrechten een feit, geen idealistische droom." Dit heeft tot de oprichting van twee stichtingen geleid die zich ten doel hebben gesteld om de mensenrechten op grote schaal onderwezen te krijgen en die daarvoor voorlichtingsmateriaal hebben ontwikkeld.

Op de bijeenkomst van maandag werd een video vertoond over het onstaan van de mensenrechten. Daarna hielden de aanwezigen een dialoog. Ook werd een nieuwe uitgave van de Scientology Kerk vertoond uit de serie: 'Hoe we helpen'. De nieuwste uitgave is volledig geweid aan mensenrechten en laat onder andere zien hoe grootschalige voorlichting in Mexico geleid heeft tot een groot verschil en tot een punt waarop het Ministerie van Omgeving het programma heeft geadopteerd.