HomeContactPersberichten /  Jubileum 'Dianetics de leidraad voor het menselijk verstand'
Jubileum 'Dianetics de leidraad voor het menselijk verstand' PDF Afdrukken E-mailadres

Precies 63 jaar geleden, op 9 mei 1950 werd het boek Dianetics, de leidraad voor het menselijk verstand voor het eerst uitgegeven. Dat dit boek later tot een wereldwijde beweging zou leiden, wist toen nog niemand. Nu wordt er elk jaar op 9 mei stil gestaan bij de impact die dit boek heeft gehad.

Inmiddels zijn er meer dan 22 miljoen exemplaren van verkocht in 50 talen en 165 landen. Het boek heeft tevens op 600 bestsellerlijsten gestaan.

l-ron-hubbardHubbard, de schrijver van Dianetics, heeft tientallen jaren onderzoek gedaan om antwoord te vinden op vragen die de mens al duizenden jaren bezig houden. Uiteindelijk heeft dit in de publicatie van Dianetics geresulteerd. Dianetics is afkomstig van de Griekse woorden 'dia', dat 'door' betekent en 'nous', dat staat voor 'ziel'. Het staat dus voor 'wat de ziel het lichaam aandoet.'

Het legt uit waar irrationele gedachten, emoties, onzekerheden, angsten, e.d. vandaan komen en hoe je op een simpele manier de invloed hiervan kan laten afnemen.

Deze ontdekkingen hebben vervolgens geleid tot verder onderzoek naar de bron van het leven zelf en uiteindelijk tot de oprichting van de scientology religie. Scientology zich op het spirituele wezen om zo direct zijn bewustzijn en bekwaamheid te verbeteren. Het betekent letterlijk 'weten hoe te weten'.

Scientologen organiseren elk jaar rondom 9 mei een bijeenkomst ter ere van de publicatiedatum. De Scientology Kerk Amsterdam organiseert de Nederlandse bijeenkomst op 18 mei. Voor meer informatie over Dianetics of de bijeenkomst, kunt u kijken op www.dianeticsnederland.nl of emailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.