upsdowns

Ups & Downs in het leven
Ik kon deze cursus goed gebruiken. Vanaf de eerste dag in de cursuszaal heb ik me goed gevoeld. Ik werd hartelijk ontvangen en als ik ergens moeite mee had werd het mij uitgelegd tot ik het begreep. Ik heb, wat ik in de cursus heb geleerd, toegepast en ik weet nu zeker hoe ik om moet gaan met Ups en Downs; waar ik ze kan vinden en hoe ik ze kan verwerken. Ik voel me fantastisch, omdat ik dit heb gedaan, en daarom wil ik graag iedereen die me geholpen heeft bedanken. — C.B.V.

Japan – Binnen 24 uur na de ramp in Japan, waren de eerste Scientology vrijwilligers (Volunteer Ministers) ter plaatse. Elke week arriveren er nog nieuwe vrijwilligers in het getroffen gebied om de bevolking te helpen. Hulp die nog steeds voor vele Japanners van levensbelang is.

De condities zijn namelijk zeer slecht geweest en ondanks alle inspanningen zijn ze nog niet veel verbeterd. Dakloos geworden Japanners hebben te maken met barre temperaturen. Ook zijn er grote tekorten aan voedsel, water en brandstof.

Opvanghuizen_Japan_met_vrijwilligers_Scientology_Kerk_aan_het_werkIn de afgelopen weken hebben de Scientology vrijwilligers duizenden mensen geholpen, daarbij weer en wind trotserend. De dag na de aardbeving zijn er een aantal teams de opvangcentra langs gegaan om te inventariseren waar het meeste behoefte aan was. Ondertussen werden er op het hoofdkwartier in Tokyo voedselpakketten samengesteld en water verzameld. Anderen bereidden het transport van grote groepen vrijwilligers voor.

De daaropvolgende dagen kwamen er groepen vrijwilligers aan afkomstig uit Nieuw Zeeland en Australië om hun steentje bij te dragen. Een van de vrijwilligers vertelde dat in Onagawa de meeste mensen de eerste dagen amper uit hun bed kwamen. Ze waren helemaal murw geslagen door de rampzalige gebeurtenissen.

zondagsdienst2

Op zondag 13 maart vierde de Scientology Kerk Amsterdam het jubileum van haar grondlegger. L. Ron Hubbard werd namelijk precies 100 jaar geleden geboren.

De heer Hubbard (1911-1986) staat het meest bekend als de grondlegger van de Scientology religie. In 1954 werd de eerste kerk opgericht door Scientologen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot meer dan 9.000 kerken, missies en geaffilieerde groepen in 165 landen.

Daarnaast was Hubbard op zeer veel andere gebieden actief. Hij heeft onder andere drie Guinness World of Records gekregen (meest gepubliceerde auteur, meest vertaalde auteur en meeste luisterboeken) en was in zijn tijd dan ook een bekend schrijver. Hij heeft ook enige tijd doorgebracht in Zuid Afrika. Het apartheid-regime was toendertijd nog volop aan de macht. Hubbard was een van de eerste die de discriminatie openbaarde en ertegen in ging, pas 10 jaar laten werd de hele wereld zich bewust van de groffe schendingen van de mensenrechten die daar werden gepleegd.

Er wordt veel over gezegd en geschreven, maar wat is Scientology nu echt?

Op paasmaandag 25 april organiseert de Scientology Kerk een open huis. Vanaf 11:00 uur staat de koffie klaar en is iedereen welkom om eens te kijken hoe een zondagsdienst gaat, wat Scientology is en kan je een rondleiding krijgen door de kerk.

• Lezingen over wat Scientology is en wat zij doet in de maatschappij
  • Rondleidingen
  • Open huis zondagsdienst (11:30 uur)
  • Films over de activiteiten van Scientology