vrijdag 22 september, 2017

Welkom

Welkom bij de Scientology kerk van Amsterdam. Neem een kijkje op de website, of kom eens langs voor een kop koffie of een persoonlijkheidstest.

Home
RSS:

De Scientology Kerk vindt het belangrijk om contacten te onderhouden met andere religies en samen te werken aan verdraagzaamheid. Per slot van rekening hebben vele religies veel meer gemeen dan je op het eerste gezicht misschien zou denken.

interreligieus_scientologyDaarom hebben vrijwilligers afgelopen zondag meegedaan aan een interreligieuze keten in Amsterdam West. Joden, Moslims, Christenen, Scientologen en anderen stonden hand in hand tussen een moskee, een kerk en een synagoge. Dit was georganiseerd door mensen van het Interreligieus Beraad Bos en Lommer.

Aan zulke activiteiten draagt Scientology graag een steentje bij. Een van de werken van grondlegger Hubbard legt duidelijk uit waarom een bijeenkomst van mensen van verschillende religies zo belangrijk wordt gevonden

"'Geloof' en 'levensbeschouwing'
schikken zich niet noodzakelijkerwijs
naar de logica; je kunt niet eens
zeggen dat ze onlogisch zijn.

Het zijn dingen die op een totaal
ander vlak kunnen liggen.
Welk advies je een ander
ook geeft op dit gebied, het is het veiligst
als dat eenvoudig iemands recht benadrukt
om te geloven wat hij zelf verkiest.

Het staat iemand vrij om zijn eigen
overtuiging zodanig naar voren te brengen,
dat anderen die accepteren. Maar hij neemt een risico
als hij de overtuiging van anderen bekritiseert,
en hij neemt een nog veel groter risico
als hij hen aanvalt en probeert te benadelen
op grond van hun geloofsovertuiging.

De mens heeft sinds zijn ontstaan
veel troost en vreugde gevonden in zijn religies.

...

Maar als iemand wel een geloofsovertuiging heeft,
respecteer die dan."

 

De Scientology Kerk is internationaal gezien bezig met de opening nieuwe zogenaamde "Ideale Scientology Kerken" in grote steden over de hele wereld. Afgelopen weekend is de vierde Ideale Scientology Kerk van dit jaar geopend, de Scientology Kerk Orange County. Eerder dit jaar waren Cincinnati, Sacramento en Hamburg al aan de beurt. Er staan nog minstens 10 andere steden op het programma om dit jaar open te gaan.

01-Church-of-Scientology-Sacramento-Grand-Opening

02-Church-of-Scientology-Cincinnati-Ribbon-Pull

03-Church-of-Scientology-Orange-County-Grand-Opening02-church-of-scientology-hamburg-ribbon-pull-alt_0

Deze kerken zijn ingedeeld geheel volgens de visie van L. Ron Hubbard, de grondlegger van de Scientology religie. Ze verschaffen niet alleen ideale faciliteiten om Scientologen ten dienste te zijn bij hun reis naar meer spiritueel bewustzijn en vrijheid, maar bieden ook een plek aan de omgeving, zodat er samengewerkt kan worden met mensen van verschillende denominaties om een betere maatschappij te krijgen. Hier worden bijvoorbeeld initiatieven op het gebied van mensenrechtenonderwijs of drugsvoorlichting gecoördineerd.

De eerste Scientology Kerk werd in 1954 in Los Angeles opgericht. Sindsdien is de Scientology Kerk gegroeid to een organisatie met meer dan 10.000 kerken, missies en groepen in 167 landen.

 

vm_onderweg_in_straat_vol_waterDe overstromingen in Thailand zijn inmiddels zoals goed als uit het nieuws verdwenen. Toch zijn de problemen nog lang niet uit de wereld. De arme bevolking van Thailand ondervindt nog steeds de problemen van de overstromingen. Meer dan 113.000 mensen zijn gevlucht en vele honderden hebben het leven gelaten.

Samen met andere hulpverleners zijn Scientology vrijwilligers daarom al maandenlang hard aan het werk om de slachtoffers wat ondersteuning te bieden.

Toen vele gebieden net getroffen waren door de overstromingen, hebben groepen vrijwilligers noodpakketten samengesteld. Deze zijn per boot vervoerd naar de mensen die vast zaten in hun onder water gelopen huizen. Ook de opvangcentra die vol zaten met vluchtelingen hebben ondersteuning gekregen.vm_voedsel_aan_man

Geschat wordt dat de Vrijwillig geestelijken van de Scientology Missie in Bangkok op deze manier al rond de 11.000 mensen hebben kunnen helpen. Deze actie is onderdeel van de hulpverleningsacties van de Pastoraal Werkers, die ooit zijn opgezet door de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard.

Hij omschreef deze vrijwilligers met de volgende woorden:

"Een Pastoraal Werker is een persoon die zijn medemens op een vrijwillige basis helpt door het doel, de waarheid en geestelijke waarden in het leven van anderen te herstellen.

vm_geeft_voedselEen Pastoraal Werker sluit zijn ogen niet voor de pijn, kwaadaardigheid en onrechtvaardigheid in het bestaan. Integendeel, hij is getraind om deze dingen aan te pakken en om anderen te helpen er zich van te bevrijden en nieuwe persoonlijke kracht te ontdekken.”

Voor meer informatie over dit Pastoraal Werker programma kunt u kijken op www.scientology.nl.

 

Voor de Scientology Kerk was het het afgelopen jaar een goed jaar. Zowel binnen de Kerk als in de maatschappij zijn er veel activiteiten gedaan om de doeleinden van Scientology te bewerkstelligen.

“Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen, dat zijn de doeleinden van Scientology.”

                                                           dhr. Hubbard, Grondlegger van de Scientology Kerk

In deze nieuwsbrief lichten we enkele van de activiteiten nader toe.

Scientology in de Maatschappij

Normen en Waarden

twthDe Stichting ‘de Weg naar een Gelukkig Leven’ is ooit opgericht om iets te doen aan het verval van normen en waarden en bijbehorende stijging in criminaliteit. Dit doet zij door het seculiere boekje ‘de Weg naar een Gelukkig Leven’ te verspreiden. Dat boekje is geschreven door de grondlegger van Scientology en is

inmiddels ook verfilmd. Op de Amsterdamse televisie is dit jaar de verfilming uitgezonden. Tevens zijn er op verschillende locaties vele exemplaren verspreid.

Drugspreventie

Jaaroverzicht_2011_Scientology_Kerk_AmsterdamUit de drugspreventie activiteiten van de kerk is de groep ‘Geen Drugs, Wel Leven’ ontstaan. Zij hebben dit jaar vele informatie-acties gehouden in verschillende plaatsen door heel Nederland. Ook werden er lezingen gehouden. Totaal zijn er ruim 10.000 drugspreventie boekjes uitgedeeld.

De drugspreventie clipjes van de organisatie zijn afgelopen jaar honderden keren vertoond op verschillende lokale televisie stations, waaronder RTV Noord-Holland. Maar de grootste actie van dit jaar was in samenwerking met afkickkliniek Stichting Narconon. Samen hebben ze voor de tweede maal een Anti-Drugs Marathon gedaan, ditmaal rennend van Leeuwarden tot Maastricht. Onderweg zijn ze onder andere bij 16 burgemeesters en wethouders langs geweest om hen te informeren over het belang van voorlichting over de gevaren en gevolgen van drugs.

Mensenrechten bekend maken

jvmrJongeren voor Mensenrechten is een stichting die zich ten doel stelt de 30 mensenrechten die door de Verenigde Naties in 1948 zijn ondertekend bekend te maken. Dit gebeurt onder andere op evenementen zoals Bevrijdingsdag, tijdens de aankomst van de vrijheidstrein in Leeuwarden, op bijeenkomsten van andere organisaties en door materiaal beschikbaar te stellen voor leerkrachten.

 

 

De Scientology Kerk zelf

Scientologen streven ernaar om spirituele vrijheid te bereiken. Een basisprincipe van de leer van Scientology is dat je een geestelijk wezen bent met onbegrensde capaciteiten en dat iedereen in weze goed is en het goede wil doen. Dit komt alleen niet altijd tot uiting. Tijdens de zondagsdiensten staat de kerk open voor iedereen en wordt er één aspect nader uitgediept. Daarnaast kent de Scientology Kerk nog andere religieuze diensten. Er wordt namelijk veel gestudeerd door haar leden, omdat kennis de weg is naar meer spirituele vrijheid. Tevens kunnen Scientologen spirituele counseling ontvangen. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op de site.zondagsdienst2

Zondagsdienst van de Kerk

De Scientology Kerk internationaal

Internationaal is er het afgelopen jaar veel gebeurd voor de verschillende Scientology kerken over de hele wereld. De kerk is bezig met een project om overal ter wereld grote kerken te openen, waar onder andere een permanente tentoonstelling te bezichtigen is, zodat iedereen erachter kan komen wat Scientology nu eigenlijk is. In 2011 zijn er totaal 7 van dat soort kerken geopend, onder andere in Moskou, Melbourne en Noord Amerika. Tevens zijn er vele gebouwen aangekocht, waardoor er voor 2012 nog meer op het programma staan. Er bestaan momenteel wereldwijd meer dan 9.000 Scientology Kerken, missies en geaffilieerde groepen in 165 landen.

moskouDe nieuwe Scientology Kerk in Moskou

Op 13 maart 2011 was het honderd jaar geleden dat de grondlegger van de kerk, dhr Hubbard, werd geboren. Dit werd gevierd met de uitgave van een documentaire over zijn leven. Hierop is onder andere te zien hoe verschillende gebeurtenissen uit zijn leven uiteindelijk hebben geleid tot zijn werken over de mens als geestelijk wezen.

Het jaar begon in januari met de opening van een nieuwe internationale drukkerij, waar alle materialen voor de maatschappelijke campagnes en voor de Scientology Kerk zelf gedrukt worden. Het nieuwe centrum kent enorme afmetingen en is volledige gedigitaliseerd, waardoor alle materialen met 1 druk op de knop in de gewenste taal gedrukt worden. De drukkerij staat nu al bekend om haar effectiviteit en unieke systeem, waardoor ze regelmatig mensen over te vloer krijgt die komen kijken hoe zij hun drukkerij net zo effectief kunnen krijgen.

Nu er nog meer mogelijk is op het internet en via smartphones heeft de Scientology Kerk ook behoorlijk gedigitaliseerd. Via www.scientology.nl kunnen tegenwoordig ook via het Internet thuiscursussen gedaan worden. Deze cursussen beslaan verschillende onderwerpen, variërend van integriteit & ethiek tot het huwelijk en van het drugsprobleem tot het opvoeden van kinderen. Ook zijn er verschillende aps uitgekomen op de maatschappelijke campagnes, waardoor mensen bv in de trein drugsvoorlichting kunnen krijgen via hun telefoon.

ipadDrugsvoorlichting op je telefoon

Voor meer informatie over de Scientology Kerk op internationaal gebied, kunt u de website www.scientologynews.org bezoeken.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 10

Kennismaking

Wil je kennis maken met Scientology? Of wil je weten wat Scientology voor je kan betekenen?

Scientology kan je helpen met je zwakke kanten te verbeteren, en je sterke kanten te versterken. Doe online de persoonlijkheidstest en kom voor een vrijblijvend consult.

Persoonlijkheidstest

Klik hier om te beginnen.

Quote

purification-program-hubbard

“Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen, dat zijn de doeleinden van Scientology.”

L. Ron Hubbard

Onze hulp is de jouwe

Copyright © 2017. Scientology Kerk Amsterdam - Jouw Brug naar Totale Vrijheid. Designed by Shape5.com