vrijdag 22 september, 2017

Welkom

Welkom bij de Scientology kerk van Amsterdam. Neem een kijkje op de website, of kom eens langs voor een kop koffie of een persoonlijkheidstest.

Home
RSS:

Ter ere van de verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, was er afgelopen maandagavond 10 december in de Scientology Kerk een bijeenkomst over mensenrechten.

Ook in Nederland is er nog een hoop verbetering mogelijk met betrekking tot de mensenrechten. Zo geeft maarliefst 10% van de Nederlanders aan dat ze zelf op enig moment slachtoffer zijn geweest van mensenrechtenschendingen. Jaarlijks krijgen ruim 118.000 Nederlandse kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar te maken met een vorm van kindermishandeling.

Hoog tijd om daar wat aan te doen volgens een aantal vrijwilligers. De oprichter van de Scientology religie, L. Ron Hubbard heeft ooit gezegd: "Maak van mensenrechten een feit, geen idealistische droom." Dit heeft tot de oprichting van twee stichtingen geleid die zich ten doel hebben gesteld om de mensenrechten op grote schaal onderwezen te krijgen en die daarvoor voorlichtingsmateriaal hebben ontwikkeld.

Op de bijeenkomst van maandag werd een video vertoond over het onstaan van de mensenrechten. Daarna hielden de aanwezigen een dialoog. Ook werd een nieuwe uitgave van de Scientology Kerk vertoond uit de serie: 'Hoe we helpen'. De nieuwste uitgave is volledig geweid aan mensenrechten en laat onder andere zien hoe grootschalige voorlichting in Mexico geleid heeft tot een groot verschil en tot een punt waarop het Ministerie van Omgeving het programma heeft geadopteerd.

 

fundamentals-of-thought-book-on-filmAfgelopen weekend kwamen duizenden Scientologen bijeen in Saint Hill in Engeland voor de viering van het 28-jarige bestaan van de Internationale Associatie van Scientologen (IAS). Die avond is tevens een verfilming uitgebracht van het boek: Scientology: De grondbeginselen van het denken.

Saint Hill is de plaats waar grondlegger L. Ron Hubbard jarenlang heeft gewoond en vele werken heeft geschreven. Ook is het de plaats waar de IAS is opgericht. Vandaar dat dit een uitstekende locatie was om deze nieuwe DVD te presenteren.

De DVD geeft inzicht in een aantal van de basisprincipes van Scientology. Letterlijk betekent het woord Scientology "weten hoe te weten". Vandaar dat veel van de basisprincipes in Scientology kennis bevatten over het leven zelf. De DVD is tevens uitgebracht in het Nederlands en ook verkrijgbaar in de Scientology Kerk Amsterdam.

Scientology is een van de snelst groeiende religies van de 21e eeuw. Ze is opgericht in 1952 en sindsdien uitgegroeid tot meer dan 11.000 kerken, missies en groepen in 167 landen.

 

De Scientology Kerk is een nieuwe religie en is als zodanig erkend in vele landen uit de hele wereld. Regelmatig vragen mensen zich af hoe het nu precies zit in Nederland, dus vandaar deze uitleg. In Nederland heeft de belastingdienst erkend dat Scientology een religie is en dat haar diensten religieus van aard zijn. Ook de Amsterdamse rechtbank heeft bevestigd is dat Scientology een religieuze organisatie is. Vandaar dat de Scientology Kerk Amsterdam, net als alle andere kerken in Nederland, bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als "kerkgenootschap".

scientology_religious_recognitionEuropa
In Europa heeft het Europese Hof van de Rechten van de Mens in 2007 bevestigd dat Scientology een bonafide religie is die net zo behandeld moet worden als andere religies.

Andere landen in Europa
Sommige landen in Europa kennen een officieel registratiesysteem, waar religies zich moeten registeren. Zo'n systeem bestaat bijvoorbeeld in Spanje, Zweden, Portugal en Kroatië. Scientology is volledig erkend als religie in deze landen en geniet daardoor de rechten van kerkelijke instanties aldaar. In vele andere landen hebben rechtbanken uitspraken gedaan dat Scientology een religieuze organisatie is en dat haar diensten spiritueel van aard zijn en geen commerciële basis hebben, voorbeelden zijn Duitsland, Oostenrijk, Italië en Slovenië.

Religieuze experts
De kerk is door verschillende godsdienstsociologen onderzocht. Er zijn verschillende kwalificaties op basis waarvan bepaald wordt of een groep aan de definitie van religie voldoet. De experts hebben Scientology bekeken aan de hand van deze kwalificaties en kwamen tot de conclusie dat Scientology een religie is. Deze expertises zijn gepubliceerd in een boek.

 

02-Center-of-Scientology-Tel-Aviv-Ribbon-PullDinsdagavond 21 augustus kwamen Scientologen, religieuze leiders en andere hoogwaardigheidsbekleders bijeen om hun nieuwe gebouw te openen in Tel Aviv. Ook een Nederlandse delegatie was hierbij aanwezig.

Het is de eerste zogenaamde Ideale Scientology Organisatie in het Midden Oosten, waar de groeiende gemeenschap van Scientologen bijeen kan komen. Maar het functioneert ook als centrum voor de maatschappelijke programma's die door Scientology gesponsord geworden.

Het centrum is gelegen op de Jerusalem Boulevard in Jaffa, de havenstad van Tel Aviv, in het voormalige Alhambra Theater. Het gebouw is volledig gerestaureerd en zo ingedeeld dat het ook beschikbaar is als ontmoetingsplaats voor mensen met verschillende religieuze achtergrond.

De opening werd gedaan door kerkelijk leider van de Scientology religie, David Miscavige. Er waren tevens verschillende sprekers, varierend van een historicus tot vertegenwoordiging van het Kantoor van de Minister-President.

Na de opening hadden gasten de gelegenheid om de nieuwe kerk van binnen te bekijken. Hier staat onder andere een permanente tentoonstelling met films die uitleggen wat Scientology is en welke maatschappelijke activiteiten zij zoal onderneemt, waaronder bijvoorbeeld een drugsvoorlichtingsprogramma en een hulpverleningsorganisatie die afreist naar rampgebieden. De kerk is vanaf heden zeven dagen per week geopend voor iedereen die er een kijkje wil nemen.

13-Center-of-Scientology-Tel-Aviv-Exterior-DuskDe opening van het Scientology Centrum Tel Aviv is de tiende opening in het jaar 2012 van zogenaamde Ideale Scientology Organisaties, waaronder eerder dit jaar de Scientology Kerk Hamburg. Ideale Organisaties worden ingericht naar de visie van de grondlegger L. Ron Hubbard. Ze bevatten ideale faciliteiten om Scientologen bij te staan op hun pad naar meer spiritueel bewustzijn en vrijheid. Daarnaast doet zo'n organisatie ook dienst als een plek waar buurtbewoners bijeen kunnen komen voor maatschappelijke projecten. Er staan nog vijf openingsceremonies gepland voor 2012.

Filosoof L. Ron Hubbard is de grondlegger van de Scientology religie. De eerste Scientology organisatie is in 1952 in de Verenige Staten opgericht. Inmiddels is de religie gegroeid tot meer dan 10.000 organisaties, missies en geaffilieerde groepen, met miljoenen aanhangers in 167 landen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 10

Kennismaking

Wil je kennis maken met Scientology? Of wil je weten wat Scientology voor je kan betekenen?

Scientology kan je helpen met je zwakke kanten te verbeteren, en je sterke kanten te versterken. Doe online de persoonlijkheidstest en kom voor een vrijblijvend consult.

Persoonlijkheidstest

Klik hier om te beginnen.

Quote

purification-program-hubbard

“Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen, dat zijn de doeleinden van Scientology.”

L. Ron Hubbard

Onze hulp is de jouwe

Copyright © 2017. Scientology Kerk Amsterdam - Jouw Brug naar Totale Vrijheid. Designed by Shape5.com