vrijdag 22 september, 2017

Welkom

Welkom bij de Scientology kerk van Amsterdam. Neem een kijkje op de website, of kom eens langs voor een kop koffie of een persoonlijkheidstest.

Home
RSS:

Een van de stichtingen die is opgericht door Scientologen is de Stichting de weg naar Geluk. Zij organiseren activiteiten rondom algemene normen en waarden. De grondlegger van de Scientology Kerk, de heer Hubbard, heeft in een op gezond verstand gebaseerd boekje, normen en waarden opgeschreven die eigenlijk voor ieder mens op deze wereld van toepassing zijn, met welke achtergrond dan ook.

Het boekje bevat 21 delen en behandelt concepten zoals "Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden". Het boekje wordt in verschillende gevangenissen gebruikt om criminelen te hervormen, bij Amerikaanse gangs om het geweld te verminderen, maar ook op scholen om bijvoorbeeld pesten aan te pakken.

"Eigenlijk is het heel simpel. Elk van de 21 delen is verfilmd in een korte clip en het maakt duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn als je bijvoorbeeld oneerlijk bent of anderen slecht behandelt. Dat zet mensen aan het denken", aldus de initiatiefnemer in Amsterdam.

Het afgelopen jaar heeft een groep vrijwilligers het centrum van Amsterdam voorzien van een boekje en in de komende maanden wil de groep heel stadsdeel Oost voorzien. Voor meer informatie kunt u kijken op www.normenenwaarden.info.

twth afrika 1

twth afrika 2

Over de hele wereld zijn verschillende mensen actief met het boekje. De Afrikaanse man Theogene wist bijvoorbeeld met een boekje een heel land te bereiken. Na het lezen van "De weg naar een gelukkig leven", besluit hij een jarenlange ruzie met zijn vader bij te leggen. Hij is zo onder de indruk van de effecten van zo'n simpel boekje, dat hij besluit dat iedereen in zijn land de informatie moet krijgen. Vervolgens bereikt hij 2 miljoen mensen door elke week delen van het boekje op de radio te bespreken en zelfs hele theaterstukken op te zetten over elk van de delen. Voor meer informatie over de internationale resultaten van dit programma, kunt u kijken op www.dewegnaareengelukkigleven.nl

 

03-Scientology-Cambridge-Ribbon-Pull-203-Scientology-Portland-Ribbon-Pull-203-Scientology-Pretoria-Ribbon-Pull-2De Scientology Kerk is internationaal gezien bezig met de opening van nieuwe zogenaamde "Ideale Scientology Kerken" in grote steden over de hele wereld. Afgelopen maand is de derde kerk van dit jaar geopend, de Scientology Kerk Portland. Eerder dit jaar waren Praetoria (Afrika) en Cambridge (Canada) al aan de beurt.

Deze kerken zijn ingedeeld geheel volgens de visie van L. Ron Hubbard, de grondlegger van de Scientology religie. Ze verschaffen niet alleen ideale faciliteiten om Scientologen ten dienste te zijn bij hun reis naar meer spiritueel bewustzijn en vrijheid, maar bieden ook een plek aan de omgeving, zodat er samengewerkt kan worden met mensen van verschillende denominaties om een betere maatschappij te krijgen. Hier worden bijvoorbeeld initiatieven op het gebied van mensenrechtenonderwijs of drugsvoorlichting gecoördineerd.

De eerste Scientology Kerk werd in 1954 in Los Angeles opgericht. Sindsdien is de Scientology Kerk gegroeid tot een organisatie met meer dan 11.000 kerken, missies en groepen in 167 landen, waaronder ook Nederland.

 

Precies 63 jaar geleden, op 9 mei 1950 werd het boek Dianetics, de leidraad voor het menselijk verstand voor het eerst uitgegeven. Dat dit boek later tot een wereldwijde beweging zou leiden, wist toen nog niemand. Nu wordt er elk jaar op 9 mei stil gestaan bij de impact die dit boek heeft gehad.

Inmiddels zijn er meer dan 22 miljoen exemplaren van verkocht in 50 talen en 165 landen. Het boek heeft tevens op 600 bestsellerlijsten gestaan.

l-ron-hubbardHubbard, de schrijver van Dianetics, heeft tientallen jaren onderzoek gedaan om antwoord te vinden op vragen die de mens al duizenden jaren bezig houden. Uiteindelijk heeft dit in de publicatie van Dianetics geresulteerd. Dianetics is afkomstig van de Griekse woorden 'dia', dat 'door' betekent en 'nous', dat staat voor 'ziel'. Het staat dus voor 'wat de ziel het lichaam aandoet.'

Het legt uit waar irrationele gedachten, emoties, onzekerheden, angsten, e.d. vandaan komen en hoe je op een simpele manier de invloed hiervan kan laten afnemen.

Deze ontdekkingen hebben vervolgens geleid tot verder onderzoek naar de bron van het leven zelf en uiteindelijk tot de oprichting van de scientology religie. Scientology zich op het spirituele wezen om zo direct zijn bewustzijn en bekwaamheid te verbeteren. Het betekent letterlijk 'weten hoe te weten'.

Scientologen organiseren elk jaar rondom 9 mei een bijeenkomst ter ere van de publicatiedatum. De Scientology Kerk Amsterdam organiseert de Nederlandse bijeenkomst op 18 mei. Voor meer informatie over Dianetics of de bijeenkomst, kunt u kijken op www.dianeticsnederland.nl of emailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

In Florida kwamen 4.500 Scientologen bij elkaar om de geboortedag te vieren van hun grondlegger, de heer Hubbard. Eind maart werd dit nog eens dunnetjes over gedaan in vele steden in de wereld, waaronder Amsterdam.

01-scientology-march-13th-2013-l-ron-hubbard-birthday-celebration

Traditioneel gezien wordt er elk jaar zo'n bijeenkomst georganiseerd rondom de geboortedag van de grondlegger op 13 maart. Er wordt dan door spiritueel leider David Miscavige teruggeblikt op de gebeurtenissen uit het afgelopen jaar, waaronder de volgende:

In de afgelopen 12 maanden heeft Hubbard er postuum 100 awards en erkenningen bijgekregen voor zijn maatschappelijke bijdragen. Een andere belangrijke mijlpaal was het feit dat er inmiddels meer dan 335 miljoen exemplaren van zijn werken in de omloop zijn.

De heer Miscavige presenteerde tevens de nieuwste zogenaamde Ideale Organisaties. Deze maken onderdeel uit van een project om in de grote steden deze kerkgebouwen te openen, waar onder andere een permanente tentoonstelling te bezichtigen is om antwoord te krijgen op de vraag: Wat is Scientology?. De eerste drie van 2013 zijn al geopend in Padova, Ontario en Pretoria en in de komende maanden komen daar nog zo'n tiental van bij.

De speech en het gehele evenement zijn opgenomen en de week erna aan leden overal ter wereld vertoond.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 10

Kennismaking

Wil je kennis maken met Scientology? Of wil je weten wat Scientology voor je kan betekenen?

Scientology kan je helpen met je zwakke kanten te verbeteren, en je sterke kanten te versterken. Doe online de persoonlijkheidstest en kom voor een vrijblijvend consult.

Persoonlijkheidstest

Klik hier om te beginnen.

Quote

purification-program-hubbard

“Een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de Mens vrij is om zich tot hogere niveaus te verheffen, dat zijn de doeleinden van Scientology.”

L. Ron Hubbard

Onze hulp is de jouwe

Copyright © 2017. Scientology Kerk Amsterdam - Jouw Brug naar Totale Vrijheid. Designed by Shape5.com